Mobilitatea, numitor comun in strategiile IT ale companiilor medii si mari

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 15:47
1224 citiri
Mobilitatea, numitor comun in strategiile IT ale companiilor medii si mari

Numarul companiilor medii si mari care au inclus mobilitatea in strategiile anuale de dezvoltare IT s-a dublat anul trecut fata de 2012, conform unui studiu realizat de Wizrom Software pe baza solicitarilor concrete de aplicatii primite de la clienti, companii medii si mari.

Este vorba de un esantion reprezentativ de 186 de firme, din totalul clientilor Wizrom, companii medii si mari, dintre care 43,1% au inclus aplicatii si module de mobilitate in planurile de dezvoltare IT pe 2013, fata de 21,3% in 2012.

"Managerii devin tot mai mobili si alaturi de ei, mare parte din structura organizatiilor, in special departamentele de vanzari. Patru din zece clienti au formulat anul trecut solicitari clare de adaptare a implementarilor la noua paradigma mobila, ceea ce-a facut, de exemplu, sa realizam o adaptare personalizata a solutiei ERP pentru platforme mobile. Daca este sa ma uit la previziunile pe acest an, cred ca tendinta se va mentine si in 2014", a declarat Adrian Bodomoiu, Director General Wizrom Software, compania cu cel mai mare numar de clienti ERP in Romania.

Adoptarea mobilitatii in strategiile IT inseamna nu numai implementarea de solutii specifice de mobilitate in vanzari si logistica, precum SFA sau WMS, ci include adaptarea oricaror solutii, inclusiv ERP, pentru a fi compatibile cu platformele mobile si a putea fi accesate de pe dispozitive mobile, precum telefoane inteligente sau tablete.

Explozia vanzarilor de telefoane inteligente (smartphone) de anul trecut, asa cum a fost semnalata de operatorii de telefonie mobila, s-a reflectat si in cererea de solutii mobile si acces mobil la solutiile accesate traditional din birou.

Wizrom Software continua sa investeasca in tehnologie pentru a adapta solutiile la mobilitatea ceruta tot mai mult de catre companiile dinamice.

#mobilitate strategii IT, #strategie IT companii, #vanzari smartphone 2013, #wizrom afaceri , #Stiri Internet