Motorola va concedia inca 4.000 de angajati, majoritatea ai diviziilor de telefonie mobila

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 14:14
1443 citiri
Motorola va concedia inca 4.000 de angajati, majoritatea ai diviziilor de telefonie mobila

Motorola Inc. a anuntat miercuri ca va concedia inca 4.000 de angajati, dupa ce a redus numarul acestora cu 3.000 la finalul lunii octombrie, urmand sa afiseze, cel mai probabil, pierderi pe al patrulea trimestru, potrivit Les Echos. Trei sferturi din noua reducere a numarului angajatilor va afecta divizia de telefonie mobila, ce intampina dificultati majore. Toate aceste masuri vor fi implementate "imediat", conform unui comunicat al grupului.


Decizia urca la 17.000 numarul disponibilizarilor facute in cadrul grupului, din ianuarie 2007. In decembrie, grupul a anuntat scaderea salariilor angajatilor de detin posturi de managament, inghetarea salariilor angajatilor si suspendarea contributiei la fondul de pensii al acestora.


In urma aplicarii acestor masuri, Motorola ar trebui sa economiseasca 1,5 miliarde dolari in 2009, aproape de doua ori mai mult decat obiectivul principal de 800 milioane dolari.


La sfarsitul lunii octombrie, Motorola a afisat pierderi nete de 397 milioane dolari, in al treilea trimestru, iar veniturile companiei au scazut sub asteptarile specialistilor, in ciuda efortului companiei de a-si recastiga pozitia pe piata.