NASA si Uber si-au dat mana pentru transportul viitorului

Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 22:17
1094 citiri
NASA si Uber si-au dat mana pentru transportul viitorului

Uber e cunoscuta drept compania fara masini, care domina piata transporturilor. Acum, va fi si fara masini, si fara soferi, conform detaliilor colaborarii cu NASA.

Uber a anuntat semnarea unui acord de colaborare cu NASA (Space Act Agreement) pentru a dezvolta impreuna Sisteme Aeriene fara Pilot (Unmanned Aerial Systems - UAS) si tehnologie pentru Managementul Traficului fara Pilot (Unmanned Traffic Management - UTM). Acestea vor permite manevrarea in siguranta, la altitudini mici in mediul urban, a unor vehicule aeriene fara pilot silentioase. Vestea vine la ceva vreme dupa stirile despre cum testeaza masini autonome in America.

UberAir va fi testat la Dallas, Los Angeles si Dubai pana in 2020. Este, totodata, primul parteneriat dintre Uber si o agentie guvernamentala pentru dezvoltarea unei retele urbane de transport aerian la nivel global. Poti vedea asta si ca pe o lovitura data pietei de zboruri low cost, dar, desigur, poti spera la asa ceva abia in urmatorii 10 ani.

Vezi cum ajunge Uber sa intra pe o piata crezuta imposibila! ...citeste mai departe despre "NASA si Uber si-au dat mana pentru transportul viitorului" pe Ziare.com

#Uber, #taxi, #NASA , #Stiri Internet