NASA vrea sa distruga monopolul Rusiei cu ajutorul Boeing

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 11:34
1389 citiri
NASA vrea sa distruga monopolul Rusiei cu ajutorul Boeing
Foto: SpaceX

NASA a dat unda verde "taxiurilor spatiale" realizate de Boeing si SpaceX, care vor transporta astronauti pe Statia Spatiala Internationala incepand din 2017.

Acestea au trecut cu bine primele teste, informeaza The Register.

Agentia spatiala americana a ales, anul trecut, aceste companii, intr-o a patra si ultima etapa de finantare, pentru a dezvolta, testa si opera vehicule spatiale comerciale private.

In curand, NASA va cumpara servicii de transport de la Boeing si SpaceX pentru astronautii sai catre si dinspre Statia Spatiala Internationala, pentru a desfiinta astfel monopolul Rusiei.

Cele doua firme cer 58 de milioane de dolari/astronaut, in timp ce rusii au o taxa de transport de 70 de milioane de dolari.

Boeing se afla intr-un stadiu putin mai avansat fata de SpaceX, asa ca va reusi sa faca primele curse in 2017. "Taxiul spatial" CST-100 va putea transporta patru membri ai echipajului si provizii.

De cealalta parte, in nava Dragon, realizata de SpaceX, incap ...citeste mai departe despre "NASA vrea sa distruga monopolul Rusiei cu ajutorul Boeing" pe Ziare.com

#NASA transport astronauti, #NASA monopol Rusia , #Stiri Internet