Nortel a incheiat vanzarea activelor wirelees catre grupul suedez Ericsson

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 12:47
1478 citiri
Nortel a incheiat vanzarea activelor wirelees catre grupul suedez Ericsson

Nortel Networks Corp a incheiat vanzarea diviziei wireless catre compania suedeza Ericsson, a anuntat duminica seara grupul canadian, relateaza NewsIn, citand AFP.

Tranzactia in valoare de 1,13 miliarde dolari, anuntata din luna iulie, a fost aprobata de tribunalele din Canada si Statele Unite, dar si de autoritatile de reglementare, iar vanzarea s-a incheiat duminica, a anuntat compania intr-un comunicat.

"Incheiera acestei prime lichidari la scara larga constituie o etapa majora in strategia Nortel, ce presupune conservarea valorii inovatiilor si a cunostintelor, optimizand, in caz de vanzare, valoarea acestor divizii", a declarat directorul pentru restructurare din cadrul Nortel, Pavi Binning.

Grupul suedez Ericsson a castigat licitatia organizata in iulie pentru vanzarea diviziei CDMA din cadrul Nortel si a activelor LTE Access, cu o oferta de 1,13 miliarde dolari. Prin aceasta tranzactie, peste 2.500 de angajati Nortel vor fi transferati in cadrul grupului Ericsson. Nortel, una dintre cele mai mari companii din Canada, a intrat pe o panta descendenta in ultimii ani, inregistrand pierderi majore, ce au adus-o in stadiu de faliment in luna ianuarie a acestui an. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#active, #companie, #divizie, #ericsson, #licitatie, #tranzactie , #Stiri Internet