Noua scrisoare in cazul de infringement privind Autoritatea de Reglementare in Comunicatii

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 14:39
1563 citiri
Noua scrisoare in cazul de infringement privind Autoritatea de Reglementare in Comunicatii

Comisia Europeana (CE) a transmis Romaniei cea de-a doua scrisoare de notificare in cazul de infringement privind independenta Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, procedura declansata in ianuarie 2009, potrivit Mediafax.

Autoritatile romane au doua luni la dispozitie sa raspunda informatiilor solicitate de CE prin aceasta scrisoare, se arata intr-un comunicat al Comisiei.

"Daca autoritatile romane nu vor satisface temerile Comisiei in aceasta perioada, CE urmeaza sa trimita Romaniei o solicitare formala, sub forma unei opinii argumentate conform cu procedurile de infringement, de amendare a legislatiei astfel incat independenta autoritatii de reglementare in telecomunicatii sa fie garantata in conformitate cu legislatia Uniunii Europene", se mentioneaza in comunicat.

CE a declansat anul trecut doua proceduri de infringement impotriva Romaniei, in lunile ianuarie si octombrie.

Prima dintre acestea, in cadrul careia a fost transmisa si scrisoarea de miercuri, vizeaza absenta unei legi, in Romania, care sa garanteze independenta ANCOM, dar si faptul ca Guvernul poate folosi instrumente legislative de urgenta pentru a restructura aceasta institutie. 

Procedura declansata in octombrie vizeaza tot chestiuni legate de independenta autoritatii telecom, insa se axeaza pe separarea institutiilor publice care supravegheaza operatorii telecom de influenta institutiilor publice care furnizeaza servicii telecom.

#romania, #scrisoare, #ce , #Stiri Internet