Noul sediu Google din Londra va avea gradina pe acoperis cu pista de alergare, piscina si terenuri de sport (Galerie foto)

Luni, 05 Iunie 2017, ora 18:39
1505 citiri
Noul sediu Google din Londra va avea gradina pe acoperis cu pista de alergare, piscina si terenuri de sport (Galerie foto)
Foto: Google

Viitorul sediu Google din Londra, un fel de zgarie-nori pe orizontala, va fi exact asa cum te-ai astepta din partea gigantului american cunoscut pentru birourile sale neconventionale din intreaga lume: extraordinar.

Cladirea va avea o gradina pe acoperis cu pista de alergare, terenuri de sport, dormitoare, bazin de inot si, desigur, propriul salon de masaj.

Planurile finale au fost depuse saptamana aceasta la consiliul local din Camden, noteaza The Verge. Un alt concept pentru sediul Google fusese aprobat inca din 2013, dar se pare ca Larry Page, cofondatorul companiei, a vrut ceva mai spectaculos.

Lucrarile vor fi demarate in 2018, in pofida incertitudinilor create de iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, sub supravegherea arhitectilor de la Bjarke Ingels Group si Heatherwick Studios. In portofoliul acestora din urma se afla si torta olimpica aprinsa in 2012 la Jocurile Olimpice de la Londra.

Se estimeaza ca intregul complex, care va include o cladire principala cu 11 niveluri si cu o suprafata de 80.819 metri patrati, va costa aproximativ 1 miliard de lire sterline (1,1 miliarde de euro). Sediul Google din Londra va fi lung de 330 de metri si va fi ridicat in apropiere de statia feroviara King's Cross, un important nod de transport al Londrei.

La noul sediu Google vor predomina birourile de tip open-plan

In interior, pe langa cafenele si sali de conferinte, angajatii vor avea acces la un bazin de inot cu trei culoare, camere de masaj, o zona dedicata sportului cu terenuri de baschet si de fotbal si un auditoriu cu 201 de locuri pentru lansari de produse si conferinte.

Unii angajati vor avea vedere la canalele din zona King's Cross

O gradina cu flori salbatice si arbusti se va intinde pe o lungime de 300 de metri deasupra birourilor. Aici fi deschisa o cafenea si va fi amplasata o pista cu obstacole de 200 de metri.

Gradina de pe acoperis este unul dintre cele mai impresionante aspecte ale cladirii

Parterul va fi ocupat de centre comerciale.

Ferestrele vor fi prevazute cu obloane din lemn rotative pentru reglarea luminii care va patrunde in birouri

In prezent, angajatii Google din Londra, aproximativ 4.000 de oameni, lucreaza in mai multe birouri situate in diferite zone ale orasului, inclusiv in King's Cross. Noua cladire ii va grupa pe toti intr-un singur campus si va fi primul sediu Google din afara Statelor Unite construit si detinut suta la suta de compania americana.

Google si-a reconfirmat ...citeste mai departe despre "Noul sediu Google din Londra va avea gradina pe acoperis cu pista de alergare, piscina si terenuri de sport (Galerie foto)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sediu Google Londra, #birou nou Google , #Stiri Internet