NSA, la un pas de a crea un calculator care ar putea sparge orice cod

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 09:22
947 citiri
NSA, la un pas de a crea un calculator care ar putea sparge orice cod

Agentia americana pentru Securitate Nationala (NSA) este la un pas de a crea un "calculator cuantic" capabil sa decripteze aproape toate codurile, potrivit documentelor dezvaluite de fostul consultant Edward Snowden.

Calculatorul la care lucreaza NSA ii va permite sa sparga codurile informatice care protejeaza secretele bancare, medicale, informatiile guvernamentale sau din lumea afacerilor.

Marile companii din domeniul informatic, cum ar fi IBM, isi urmaresc de mult timp obiectivul de a crea calculatoare cuantice care vor permite exploatarea puterii atomilor si moleculelor, crescand astfel in mod considerabil rapiditatea si securitatea calculatoarelor.

Cu toate acestea, expertii sunt de parere ca este putin probabil ca NSA sa fie pe punctul de a crea o asemenea masina fara ca oamenii de stiinta sa fie la curent.

"Pare putin probabil ca NSA sa fie atat de avansata in raport cu companiile civile fara ca cineva sa stie", a declarat ...citeste mai departe despre "NSA, la un pas de a crea un calculator care ar putea sparge orice cod" pe Ziare.com

#NSA calculator decriptare, #NSA documente Snowden , #Stiri Internet