Nu da click! Hackerii fac averi de pe urma romanilor care le dau bani

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 15:22
1144 citiri
Nu da click! Hackerii fac averi de pe urma romanilor care le dau bani
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproape jumatate dintre romanii care au fost atacati prin metoda ransomware, ce presupune infectarea dispozitivelor cu un virus care blocheaza accesul la fisiere si cere o rascumparare, au platit sume importante hackerilor.

Mai exact, 48% dintre victimele din tara noastra ale clasei de virusi ransomware au platit pentru a-si recupera datele personale de pe terminalul blocat de cea mai prolifica amenintare a momentului, arata un studiu realizat de iSense Solutions, la comanda Bitdefender, remis Ziare.com.

Astfel, probabilitatea ca hackerii sa faca bani de pe urma acestui tip de software periculos este foarte ridicata, in conditiile in care 52% dintre utilizatorii de Internet spun ca sunt dispusi sa achite o suma de bani in eventualitatea unei infectari si a pierderii accesului la informatii.

Cati bani cer hackerii

Datele Bitdefender arata ca mai bine de jumatate dintre fisierele malware care se adreseaza utilizatorilor din Romania contin unele forme ale clasei de virusi ...citeste mai departe despre "Nu da click! Hackerii fac averi de pe urma romanilor care le dau bani" pe Ziare.com

#hackeri romani recompense, #hackeri bani romani, #atacuri hackeri romani , #Stiri Internet