Nu va lasati pacaliti: Hackerii pozeaza drept ANAF si cer date confidentiale. E posibil sa fie din Rusia

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 15:57
1203 citiri
Nu va lasati pacaliti: Hackerii pozeaza drept ANAF si cer date confidentiale. E posibil sa fie din Rusia
Foto: Arhiva Ziare.com

Hackerii profita de atentia primita de controalele realizate de Fisc in ultimul an si trimit mailuri virusate pentru a pacali utilizatorii sa le furnizeze informatii despre firme sau date personale.

ANAF avertizeaza contribuabilii asupra unor mesaje trimise pe Internet de catre infractorii cibernetici, potrivit unui comunicat remis luni Ziare.com.

Astfel, hackerii folosesc o adresa de mail ce pare legitima, avand in vedere ca aceasta contine textul "Anafantifrauda".

Ei "avertizeaza" utilizatorii ca a inceput o campanie de control a societatilor din domeniul online, asa ca trebuie sa le furnizeze informatii precum certificatul de inregistrare, copii dupa buletinele asociatilor, actul constitutiv si extrasul de cont.

Vorbesti pe WhatsApp? Ai putea fi atacat de hackeri

Mesajul avertizeaza ca toate aceste documente trebuie trimise in decurs de 24 de ore, la adresa anaf.antifrauda@yandex.com, altfel se va aplica art. 4 din legea 241/2005, care spune ca "constituie infractiune ...citeste mai departe despre "Nu va lasati pacaliti: Hackerii pozeaza drept ANAF si cer date confidentiale. E posibil sa fie din Rusia" pe Ziare.com

#hackeri ANAF, #hackeri documente ANAF, #mesaj control firme online, #mesaje control ANAF , #Stiri Internet