Numarul utilizatorilor 3G va ajunge la 2,5 miliarde

Marti, 17 Februarie 2009, ora 13:30
1519 citiri
Numarul utilizatorilor 3G va ajunge la 2,5 miliarde

Numarul utilizatorilor 3G va depasi, la nivel mondial, 2,5 miliarde in 2013, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Parks Associates, citat in cadrul raportului lunar pe telecomunicatii.

Studiul realizat de Parks Associates estimeaza o crestere puternica la nivel mondial a numarului de utilizatori 3G, motivand furnizorii de servicii, sub presiunea de a mentine satisfactia clientilor si a genera venituri, sa extinda ofertele traditionale de voce pentru a include servicii convergente fix-mobil. Astfel, numarul utilizatorilor 3G va depasi, la nivel mondial, 2,5 miliarde in 2013, Asia singura avand un miliard.

Enorma extindere a acestui serviciu va cataliza dezvoltarea convergentei fix-mobil (FMC), creand noi optiuni de servicii, unde utilizatorii pot accesa oferte video, audio si comunitare prin intermediul dispozitivelor mobile.

Cererea de servicii personalizate va extinde serviciile de telefonie mobila de la traditionala voce la aplicatii multimedia. Parks Associates prezice ca operatorii se vor baza pe femtocelule (puncte de acces celulare) pentru a realiza convergenta fix-mobil, de vreme ce acestea le permite sa foloseasca mai bine infrastructura 3G.

#aplicatii, #mobila, #multimedia, #telecomunicatii, #telefonie, #utilizatori , #Stiri Internet