O aplicatie falsa Pokemon Go preia controlul telefonului - jumatate de milion de jucatori au descarcat-o deja

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 22:10
764 citiri
O aplicatie falsa Pokemon Go preia controlul telefonului - jumatate de milion de jucatori au descarcat-o deja
Foto: Ziare.com

Expertii Kaspersky Lab au descoperit in Google Play o noua aplicatie malware, Guide for Pokemon Go, care poate sa obtina drepturi de acces pe smartphone-urile cu Android si apoi sa instaleze/dezinstaleze aplicatii si sa afiseze publicitate nesolicitata, aceasta fiind descarcata de peste 500.000 de ori, cu cel putin 6.000 de infectari reusite.

Desi Kaspersky Lab a anuntat Google despre prezenta acestui troian, iar aplicatia a fost scoasa din Google Play, o jumatate de milion de telefoane sunt vulnerabile.

"Fenomenul global Pokemon Go a dat nastere unui numar tot mai mare de aplicatii conexe si, inevitabil, unui interes la fel de mare din partea comunitatii de infractori cibernetici.

Analiza Kaspersky Lab asupra troianului 'Ghid pentru Pokemon Go' a scos la iveala un cod malware care reuseste sa obtina acces de administrator in sistemul de operare Android pentru a instala si a dezinstala alte aplicatii, precum si pentru afisarea de reclame.

Troianul are unele caracteristici ...citeste mai departe despre "O aplicatie falsa Pokemon Go preia controlul telefonului - jumatate de milion de jucatori au descarcat-o deja" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#descarcari aplicatii false Pokemon Go, #aplicatie Pokemon telefoane Android , #Stiri Internet