O masinarie mai puternica decat creierul uman - Proiectul unui londonez pe care Google a dat o avere

Sambata, 20 Februarie 2016, ora 18:44
1044 citiri
O masinarie mai puternica decat creierul uman - Proiectul unui londonez pe care Google a dat o avere
Foto: demishassabis.com

Un londonez cu parinti imigranti lucreaza pentru Google la un proiect ce presupune realizarea unui program software mai puternic decat creierul uman. Insa ce inseamna acest lucru pentru viitorul omenirii?

Demis Hassabis, in varsta de 39 de ani, este seful DeepMind, relateaza The Guardian.

Acest start-up a fost achizitionat de Google in 2014 pentru suma de 625 de milioane de dolari.

Hassabis a castigat numeroase premii la competitii de sah, a fost designer pentru jocurile video si este absolvent al universitatilor Cambridge si UCL, unde s-a specializat in IT si neurostiinte cognitive.

El s-a nascut in nordul Londrei in 1976 si este cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului format din imigranti. Tatal sau are origini grecesti si cipriote, in timp ce arborele genealogic al mamei sale se intinde pana in Singapore si China.

Familia sa nu a avut legaturi cu tehnologia. Parintii au fost profesori si au avut o afacere cu jucarii, sora sa este compozitoare si pianista, iar ...citeste mai departe despre "O masinarie mai puternica decat creierul uman - Proiectul unui londonez pe care Google a dat o avere" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masinarie mai puternica creier uman, #inteligenta artificiala viitor, #proiect Google inteligenta artificiala , #Stiri Internet