O noua campanie de phishing tinteste utilizatorii Apple - Cum actioneaza hackerii si ce trebuie sa faci

Luni, 22 Mai 2017, ora 22:35
1290 citiri
O noua campanie de phishing tinteste utilizatorii Apple - Cum actioneaza hackerii si ce trebuie sa faci
Foto: Arhiva Pixabay

O noua campanie de phishing vizeaza utilizatorii serviciilor Apple, care folosesc un cont de iCloud, a anuntat CERT-RO, luni seara. Atacatorii incearca sa determine utilizatorii sa acceseze un link sub pretextul unei conectari neautorizate care a dus la blocarea contului.

"O noua campanie de #phishing vizeaza utilizatorii serviciilor Apple, care folosesc un cont de #iCloud. Sub pretextul unei aparente conectari neautorizate care ce dus automat la blocarea contului dvs., atacatorii incearca sa va determine sa accesati acel link", se arata intr-un anunt postat de CERT-RO pe pagina de Facebook a institutiei.

iCloud este un serviciu oferit utilizatorilor pentru a-si putea face copii de siguranta a datelor de pe dispozitivele Apple, astfel ca pe acel cont s-ar putea regasi fisiere media care reprezinta amintiri personale sau ale familiei, precum si date personale, date bancare, parole de acces, registru de contacte, explica CERT-RO, afirmand ca este de inteles de ce un utilizator ar putea actiona "imprudent", accesand acel link, pentru "deblocarea" contului.

Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica le-a recomandat utilizatorilor serviciilor Apple sa evite "intotdeauna" accesarea unui link/unei anexe dintr-un e-mail, mesaj sau SMS nesolicitat, potrivit sursei citate.

CERT-RO informa, vineri, ca numarul de IP-uri afectate din Romania de ransomware-ul "WannaCry" a ajuns la 514, 10 dintre acestea apartinand unor institutii publice. Centrul nu a putut preciza daca sunt implicate sistemele institutiilor respective sau daca sunt IP-uri ce au fost date spre folosinta catre terti. ...citeste mai departe despre "O noua campanie de phishing tinteste utilizatorii Apple - Cum actioneaza hackerii si ce trebuie sa faci" pe Ziare.com

#phishing Apple link hackeri, #avertisment CERT RO Apple, #Apple iCloud phishing , #Stiri Internet