Obama l-a avertizat de anul trecut pe Zuckerberg ca Rusia manipuleaza prin Facebook

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 17:16
1146 citiri
Obama l-a avertizat de anul trecut pe Zuckerberg ca Rusia manipuleaza prin Facebook
Foto: Arhiva Ziare.com

Patronul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost avertizat de catre Barack Obama cu privire la influenta rusa in alegerile prezidentiale. Fostul presedinte a stat de vorba personal cu tanarul miliardar.

"La noua zile dupa ce Mark Zuckerberg considera 'nebuna' ideea ca stiri false difuzate pe reteaua sa de socializare ar fi putut sa joace un rol-cheie in alegerile americane, presedintele Barack Obama l-a contactat personal pe tanarul miliardar ca sa traga ceea ce dorea sa fie un semnal de alarma", scrie Washington Post.

"Intr-o sala privata, in marja unei reuniuni a liderilor lumii la Lima, in Peru, cu doua luni inainte de investirea lui Donald Trump, Barack Obama l-a indemnat personal pe patronul Facebook sa ia in serios amenintarea stirilor false si a dezinformarii politice", detaliaza ziarul.

"Daca Facebook si Guvernul nu abordeaza amenintarea, l-ar fi avertizat Obama, lucrurile n-ar putea decat sa se inrautateasca in cursa viitoare la presedintie", potrivit aceleiasi surse.

Zuckerberg a recunoscut ca stirile false ridicau o problema, insa i-a raspuns presedintelui ca aceste mesaje nu erau curente pe Facebook, subliniind ca problema nu este usor de remediat, adauga Washington Post, citand o sursa la curent cu discutia dintre cei doi si care a solicitat protectia anonimatului.

Ziarul dezvaluie aceasta conversatie in contextul in care grupul a anuntat in urma cu cateva saptamani ca sute de conturi, activate probabil din Rusia, au fost folosite pentru a cumpara spatiu publicitar cu scopul de a alimenta tensiuni politice in Statele Unite inainte si dupa alegerile prezidentiale.

Joi, Facebook a acceptat, pana la urma, sa furnizeze Congresului continutul mesajelor care ar fi fost finantate de Rusia cu scopul de a influenta alegerile prezidentiale din 2016.

Potrivit Washington Post, hackeri cu legaturi cu serviciile secrete ale armatei ruse ar fi inceput sa creeze conturi false pe Facebook in iunie 2016.

Zuckerberg anunta ca va prezenta Congresului SUA informatii despre publicitatea pe Facebook legata de RusiaCampanie despre implicarea Rusiei in alegerile din SUA, cu vocea lui Morgan Freeman: Trump sa ne spuna adevarul! (Video)Trump are ceva de impartit si cu Facebook ...citeste mai departe despre "Obama l-a avertizat de anul trecut pe Zuckerberg ca Rusia manipuleaza prin Facebook" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Obama Zuckerberg Rusia alegeri SUA, #Rusia Facebook alegeri prezidentiale SUA , #Stiri Internet