Omul care si-a imaginat Internetul in 1895 - ideile se potrivesc cu tehnologia de azi (Galerie foto)

Sambata, 31 Mai 2014, ora 12:29
1246 citiri
Omul care si-a imaginat Internetul in 1895 - ideile se potrivesc cu tehnologia de azi (Galerie foto)
Foto: Huffington Post

Internetul a fost imaginat de Paul Otlet, un om de afaceri belgian, in urma cu 119 de ani.

Informatia este inclusa in cartea "Catalogand lumea", scrisa de Alex Wright de la New York Times, potrivit Huffington Post.

In 1895, Otlet si-a imaginat un fel de librarie uriasa, care sa cuprinda informatii din toata lumea. Mai mult, acestea puteau fi accesate intr-un timp scurt.

Omul de afaceri belgian se gandea la un loc in care sa fie depozitate toate cunostintele adunate de omenire si sa fie centralizate intr-un sistem interconectat, intocmai ca Internetul din prezent.

Otlet si-a petrecut urmatorii 40 de ani de viata pentru a-si perfectiona ideea impreuna cu partenerul sau, Henri la Fontaine. Impreuna, cei doi si-au imaginat o multitudine de straturi de date, proiectate in exterior dintr-o baza centrala, in care se aflau informatiile.

Otlet si Fontaine si-au imaginat ca vor crea o retea interconectata de date, pe care au numit-o "Mundaneum", folosind "telescoape ...citeste mai departe despre "Omul care si-a imaginat Internetul in 1895 - ideile se potrivesc cu tehnologia de azi (Galerie foto)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Internet idei, #Internet 1895, #idei initiale Internet, #idei Internet , #Stiri Internet