Operatorii de telefonie ar putea fi sanctionati

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 09:33
1765 citiri
Operatorii de telefonie ar putea fi sanctionati

Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a declarat luni ca daca vor rezulta nereguli din raportul intocmit de Autoritatea Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), operatorii de telefonie ar putea fi amendati si s-ar putea merge pana la retragerea licentei. 

Ministrul Dan Nica a precizat ca ANCOM va prezenta marti raportul cu privire la controlul pe care aceasta l-a demarat la operatorii de telefonie din Romania, precizeaza NewsIn.

Nica a afirmat ca, daca vor fi semnalate nereguli in urma raportului ANCOM, operatorii de telefonie ar putea fi amendati, li s-ar putea retrage licenta.

"Am convenit ca pana pe 10 mai, cand ne vom reintalni, operatorii de telefonie ne vor da in scris care este numarul exact de clienti pe care pot sa ii prioritizeze", a mai spus Nica.

Potrivit ministrului, in Romania sunt 10.000 de operatori guvernamentali care trebuie sa aiba acces cu prioritate la retelele de telefonie, in situatii de urgenta.

Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a mai mentionat ca traficul in retelele de telefonie a crescut de 10 ori sambata seara, rata de rejectare a apelurilor fiind cuprinsa intre 15-50%.

"Traficul in retelele de telefonie a crescut de pana la zece ori, cele mai afectate zone au fost Bucuresti, Galati si Bacau. Desi traficul a crescut, rata de rejectare a apelurilor nu a fost atat de mare pe cat ne-am fi asteptat, fiind cuprinsa intre 15 si 50%", a spus Nica.

Prezent la discutii, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Gabriel Sandu, a declarat ca au existat situatii in care numarul de urgenta 112 nu a putut fi apelat. Acesta a spus ca va prezenta Guvernului un proiect de Hotarare prin care serviciul 112 va fi asigurat cu prioritate.

In incheiere, ministrul Dan Nica a subliniat ca problemele au aparut la conectarea retelei fixe cu cele mobile.

Dan Nica, ministru al Administratiei si Internelor, i-a cerut presedintelui Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii sa dispuna un control pentru a fi identificate cauzele ce au condus la disfunctiunile din retelele de telefonie, dupa cutremurul de sambata.

Ministrul i-a cerut presedintelui ANCOM sa dispuna un control pentru a fi identificate cauzele care au condus la disfunctiunile din retelele de telefonie dupa cutremurul inregistrat aseara, 25 aprilie anul curent, in conditiile in care acesta nu a avut o intensitate deosebita.

#ancom, #mobile, #nica, #operatori, #telefonie , #Stiri Internet