"Orasul Tesla": Toate casele au panouri solare si produc mai multa energie decat folosesc

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 09:08
1396 citiri
"Orasul Tesla": Toate casele au panouri solare si produc mai multa energie decat folosesc
Foto: YarraBend

In Australia, in apropiere de Melbourne, se construieste primul "oras Tesla".

Asezarea va avea 2.500 de locuinte, un mixt de apartamente si case, toate prevazute cu sisteme de iluminat si aparate electrocasnice eficiente energetic, cu panouri solare instalate pe acoperisuri si cu baterii Tesla pentru stocarea energiei generate de panouri, scrie Forbes.

Bateriile Powerwall, care promit independenta energetica pentru locuintele dotate cu panouri solare, au fost lansate de Tesla anul trecut.

Proiectul, numit YarraBend dupa numele raului Yarra din apropiere si dezvoltat de compania Glenvill, imbina aspecte ce tin de wellness si de inovatie tehnologica intr-o constructie eco-constienta care se intinde pe o suprafata de 16 hectare.

Se estimeaza ca locuitorii din YarraBend vor genera cu 80% mai putine deseuri si vor consuma cu 43% mai putina apa, ca urmare a structurii bazate pe principiile dezvoltarii durabile a viitoarei comunitati. Totodata, acestia vor putea sa isi ...citeste mai departe despre ""Orasul Tesla": Toate casele au panouri solare si produc mai multa energie decat folosesc" pe Ziare.com

#oras case panouri solare, #case baterii Tesla, #oras high tech , #Stiri Internet