Orasul viitorului: Oamenii isi folosesc propriile chipuri in loc de carduri si functionarii sunt inlocuiti de holograme

Sambata, 22 Octombrie 2016, ora 10:11
1039 citiri
Orasul viitorului: Oamenii isi folosesc propriile chipuri in loc de carduri si functionarii sunt inlocuiti de holograme
Foto: TM Forum

In Yinchuan, capitala provinciei Ningxia din nordul Chinei, propriul tau chip poate servi drept card bancar. Desi oamenii din Yinchuan nu se deplaseaza cu jetpack-uri sau cu masini zburatoare inca, orasul infatiseaza o lume care se apropie in multe aspecte de cea imaginata cu mai bine de 50 de ani in urma in Familia Jetson.

In autobuze, costul calatoriei este achitat cu ajutorul unui software de recunoastere faciala, care permite accesarea conturilor bancare ale pasagerilor pe baza scanarii chipurilor acestora, scrie CNN.

In cadrul unui proiect sunt testate pubele alimentate cu energie solara, care functioneaza, totodata, ca un fel de compactoare, ceea ce le permite sa stocheze de cinci ori mai mult gunoi. Pubelele emit un semnal atunci cand sunt pline, anuntandu-i pe angajatii de la salubritate ca pot veni sa le descarce.

Captura TM Forum

Mersul la cumparaturi poate deveni o activitate de domeniul trecutului in Yinchuan. Locuitorii pot comanda alimente prin intermediul ...citeste mai departe despre "Orasul viitorului: Oamenii isi folosesc propriile chipuri in loc de carduri si functionarii sunt inlocuiti de holograme" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#orase inteligente, #recunoastere faciala, #tehnologie orase , #Stiri Internet