Orice aparat care are conexiune Wi-Fi poate fi atacat de hackeri. Cum poti sa te aperi?

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 18:53
920 citiri
Orice aparat care are conexiune Wi-Fi poate fi atacat de hackeri. Cum poti sa te aperi?
Foto: Arhiva Pixabay

Toate dispozitivele care se pot conecta la Wi-Fi sunt vulnerabile la atacuri ale hackerilor, avertizeaza cei care se ocupa cu siguranta cibernetica.

Aceasta vulnerabilitate, numita Krack, poate face ca hackerii sa intre in posesia unor date sensibile, asa cum sunt parolele, mesajele de pe retelele sociale, emailuri, fotografii si nu numai, avertizeaza cercetatorul in domeniul sigurantei datelor Mathy Vanhoef, conform The Independent.

"Atacurile pot avea loc impotriva tuturor retelelor Wi-Fi protejate", mai afirma el.

Practic, orice gadget al acestor timpuri, de la computer, telefon si pana la frigider chiar poate fi tinta a unui astfel de atac.

Cele mai expuse sunt telefoanele care folosesc Android, avertizeaza Vanhoef.

Problema a fost sesizata in vara si de atunci au fost lansate niste update-uri menite sa o rezolve. Ce avem noi de facut este sa ne facem update-urile pentru gadgeturi de indata ce acestea sunt disponibile, sfatuieste expertul. Din pacate, schimbarea parolei, in acest caz, nu ajuta.

Citeste si despre Aplicatia care iti protejeaza telefonul de hackeri ...citeste mai departe despre "Orice aparat care are conexiune Wi-Fi poate fi atacat de hackeri. Cum poti sa te aperi?" pe Ziare.com

#conexiune wi fi hackeri, #furt date telefon, #smartphone Android hackeri, #conexiune wi fi furt date , #Stiri Internet