Panasonic constrieste "orasul viitorului" in Japonia

Vineri, 27 Mai 2011, ora 23:54
2053 citiri
Panasonic constrieste "orasul viitorului" in Japonia

Panasonic Corporation, impreuna cu alte opt companii dedicate initiativelor pentru dezvoltarea urbana durabila, au anuntat vineri ca vor colabora pentru implementarea unui nou concept de oras inteligent denumit "Fujisawa Sustainable Smart Town (Fujisawa SST)", informeaza Newsin. 

Proiectul "Fujisawa Sustainable Smart Town" va functiona pe baza de panouri solare si sisteme de stocare a energiei prin baterii, amplasate in fiecare gospodarie.

Costul total aproximativ al proiectului este de 60 miliarde de yeni (40 milioane euro). Zona disponibila pe care se va intinde este de aproximativ 19 hectare, spun oficialii Panasonic.

Inaugurarea orasului inteligent este programata pentru sfarsitul anului fiscal incheiat in martie 2014.

Panasonic si orasul Fujisawa din Prefectura Kanagawa, situat la aproximativ 50 km vest de Tokyo, au ajuns la o intelegere anul trecut in vederea construirii unui oras inteligent in locul fostei fabrici pe care Panasonic a avut-o in zona.

Parteneriatul celor noua companii impreuna cu administratia orasului vizeaza dezvoltarea de servicii si sisteme de furnizare a energiei bazate pe ideile eco promovate de Panasonic.

Astfel, Panasonic planuieste sa preinstaleze sistemele sale de panouri solare si sistemele de stocare a energiei prin intermediul bateriilor in tot orasul, inclusiv in case sau zone publice, fiind astfel primul loc de acest gen din lume. De asemenea, compania nipona intentioneaza sa foloseasca proiectul Fujisawa SST ca si model de business in alte parti din Japonia si din lume.

Dezvoltatorii, producatorii si furnizorii de servicii vor colabora indeaproape la fiecare faza a proiectului, de la planurile initiale si pana la punerea in functiune a orasului care va avea aproximativ 1.000 de gospodarii (3.000 de oameni).

Orasul Fujisawa, in cooperare cu regiunile inconjuratoare, va participa de asemenea la eforturile de a promova la nivel mondial proiectul Fujisawa SST ca si model pentru alte orase preocupate de o dezvoltare sustenabila.

Panasonic va pune in aplicare "solutiile sale complete pentru case, cladiri si orase" in cadrul proiectului Fujisawa SST, combinand tehnologiile sale de economisire a energiei pentru un mediu mai curat si sigur.

Reprezentantii Panasonic spun ca vor crea un model avansat de oras in care va fi demonstrata capacitatea folosirii eficiente a energiei prin implementarea echipamentelor cu consum redus, precum si prin folosirea unor solutii noi pentru producerea, depozitarea si gestionarea energiei.

Celelalte opt companii implicate in proiect sunt: Accenture, Mitsui & Co., Ltd., Mitsui Fudosan Co., Ltd., Nihon Sekkei, Inc., ORIX Corporation, PanaHome Corporation, Sumitomo Trust & Banking Co., Ltd. si Tokyo Gas., Ltd. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#panasonic, #japonia, #orasul viitorului, #oras, #oras inteligent, #panasonic oras viitor japonia , #Stiri Internet