Pentru cei mai multi imigranti, drumul catre Europa incepe pe Facebook

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 14:41
1046 citiri
Pentru cei mai multi imigranti, drumul catre Europa incepe pe Facebook
Foto: Arhiva Ziare.com

Persoanele care aspira la statutul de refugiati, fugind de razboaiele din Orientul Mijlociu, folosesc Facebook pentru a gasi traficantii in care isi spun speranta ca le vor duce spre o viata mai buna in Europa.

Retelele de socializare care erau folosite odata pentru a ajuta la mobilizarea revoltelor din timpul "Primaverii Arabe", ofera acum informatii pretioase pentru cei care fug de razboiul civil din Siria si de alte conflicte din regiune, comenteaza Reuters.

Pe aceste retele de socializare, in special pe Facebook, refugiatii pot gasi cam tot ceea ce au nevoie sa stie, inclusiv preturile, taxele si mita pe care trebuie sa le plateasca intr-o calatorie plina de pericole, cum ar fi riscul de a muri inecat in mare sau asfixiat intr-un camion.

Mai mult, aplicatii de mesagerie instant, precum WhatsApp si Viber, ii ajuta sa contacteze deopotriva traficanti, prieteni si rude, in timp ce hartile online le garanteaza ca nu se ratacesc.

Criza imigrantilor si banii din spatele ...citeste mai departe despre "Pentru cei mai multi imigranti, drumul catre Europa incepe pe Facebook" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#facebook traseu imigranti, #Facebook imigranti, #imigranti retlee sociale , #Stiri Internet