Pericolul din buzunarul tau: Un numar mare de utilizatori ignora un lucru crucial cand instaleaza aplicatii

Luni, 09 Mai 2016, ora 17:19
1330 citiri
Pericolul din buzunarul tau: Un numar mare de utilizatori ignora un lucru crucial cand instaleaza aplicatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Utilizatorii instaleaza aplicatii pe dispozitivele lor fara sa fie constienti de potentialele consecinte, 63% dintre acestia omitand sa citeasca atent termenii si conditiile pentru care isi dau acceptul inainte de a instala o aplicatie noua pe telefon.

De asemenea, un utilizator din cinci (20%) nu citeste niciodata mesajele atunci cand instaleaza aplicatiile, conform unui studiu al Kaspersky Lab.

Cercetarea numita "Are you cyber savvy?", in cadrul careia au fost intervievati 18.507 de utilizatori despre comportamentul lor in mediul online, a aratat ca un numar alarmant dintre acestia isi lasa viata personala - si datele din telefoane - expuse amenintarilor cibernetice pentru ca nu instaleaza aplicatii pe dispozitivele lor intr-o maniera sigura.

"Atunci cand utilizatorii omit sa citeasca termenii si conditiile sau mesajele din timpul procesului de instalare a aplicatiilor, nu stiu pentru ce isi dau acordul. Unele aplicatii pot afecta dreptul utilizatorului la viata personala, ...citeste mai departe despre "Pericolul din buzunarul tau: Un numar mare de utilizatori ignora un lucru crucial cand instaleaza aplicatii" pe Ziare.com

#aplicatie download smartphone, #pericol aplicatii telefoane, #pericol aplicatii smartphone, #pericol aplicatii , #Stiri Internet