Peste jumatate de miliard de euro, cheltuiti de romani in trei luni pe produse electro-IT

Marti, 16 August 2016, ora 12:59
1048 citiri
Peste jumatate de miliard de euro, cheltuiti de romani in trei luni pe produse electro-IT
Foto: Ziare.com

Au, n-au bani, romanii cumpara mai ales telefoane inteligente, televizoare, sisteme audio destepte sau electrocasnice, pe care au cheluit 529 milioane de euro in al doilea trimestru al acestui an, potrivit studiului de piata GfK Temax.

Pe lista de cumparaturi au fost mai ales smartphone-urile cu diagonale mari, intre 5 si 5,6 inchi, dar si electrocasnicele mari si electronicele.

Si, daca ai un astfel de telefon in buzunar, ce rost mai are sa-ti cumperi alt aparat foto? Asa ca vanzarile de camere compacte au continuat sa scada in aceeasi perioada. Piata foto a inregistrat o valoare de 5 milioane de euro, cu o scadere de 18% fata de primul trimestru din 2016.

Cu vanzari totale de 176 de milioane de euro, in al doilea trimestru al acestui an, telecomunicatiile raman cel mai mare sector de pe piata bunurilor de folosinta indelungata si asta datorita vanzarilor de smartphone-uri, care sunt dotate si cu camere foto performante.

Si accesoriile pentru telefoane mobile, in mod ...citeste mai departe despre "Peste jumatate de miliard de euro, cheltuiti de romani in trei luni pe produse electro-IT" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani produse electro IT, #romani bani smartphone, #romani cumparat telefoane, #romani cumparat produse IT , #Stiri Internet