Philips a afisat un profit trimestrial peste estimari

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 13:10
1200 citiri
Philips a afisat un profit trimestrial peste estimari

Royal Philips Electronics, cel mai mare producator de electronice din Europa, a afisat pentru al patrulea trimestru un profit peste estimarile analistilor, sustinut de divizia de ingrijire a sanatatii si de reducerea costurilor fixe, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Profitul net a fost in al patrulea trimestru din 2009 de 251 milioane euro, sau 27 centi/actiune, fata de o pierdere de 1,17 miliarde euro, sau 1,26 euro/actiune, in aceeasi perioada din 2008.

Analistii estimau, in medie, un profit de 249 milioane euro, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Actiunile companiei s-au apreciat cu 4,4% in urma anuntului, cel mai mare avans din ultimele doua luni.

"Din punct de vedere operational, rezultatele au fost peste asteptari in toate segmentele. Sectorul de ingrijire a sanatatii a fost deosebit de puternic, in pofida conditiilor dificile din piata", a declarat Eric de Graaf, analist in cadrul Petercam.

Directorul executiv al companiei, Gerard Kleisterlee, a anuntat anul trecut ca va disponibiliza 6.000 de persoane, pe fondul unei scaderi a cererii.

Vanzarile au scazut in al patrulea trimestru la 7,26 miliarde euro, de la 7,62 miliarde euro, depasind estimarea medie a analistilor, de 7,05 miliarde euro.

Castigurile inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari au avansat la 662 milioane euro, de la 26 milioane euro in aceeasi perioada din 2008.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#philips, #profit , #Stiri Internet