Philips are pierderi de 2 miliarde dolari pentru prima data in ultimii sase ani

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 04:06
1969 citiri
Philips are pierderi de 2 miliarde dolari pentru prima data in ultimii sase ani

Philips Electronics NV, cel mai mare producator de electronice din Europa, a raportat pierderi de 1,9 miliarde de dolari pentru cel de-al patrulea trimestru, in contextul deprecierii participatiilor detinute in cadrul LG Display CO. si NXP BV.

Dupa ce anul trecut compania anuntase un profit de 1,39 miliarde de euro, Philips a afisat primele pierderi trimestriale din ultimii sase ani, informeaza Bloomberg.

Philips a anuntat totodata ca va concedia circa 6.000 de angajati din intreaga lume, din cauza crizei financiare, pentru adaptarea la cerintele pietei.

Analistii estimasera initial pierderi de 1,24 miliarde de euro pentru constructorul de electronice. Vanzarile Philips au scazut in cel de-al patrulea trimestru cu 8,9% la 7,6 miliarde euro, trecand de estimarile initiale de 7,2 miliarde de euro.

"Rezultatele celui de-al patrulea trimestru au confirmat asteptarile exprimate in decembrie 2008, legate de mediul economic in continua depreciere. Cu siguranta 2009 va fi un an al provocarilor", au declarat oficiali ai companiei.

Philips a precizat intr-un comunicat ca nu va reusi sa atinga nivelul de vanzari estimat pentru 2010 din cauza inrautatirii mediului economic care a afectat la randu-i cerrea consumatorilor.

 

sursa: ziare.com

#companie, #miliarde, #philips, #pierderi, #profit, #vanzari , #Stiri Internet