Piata locala de externalizare a serviciilor IT va ajunge pana in 2011 la un grad de penetrare de 30%

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 15:02
1719 citiri
Piata locala de externalizare a serviciilor IT va ajunge pana in 2011 la un grad de penetrare de 30%

Piata locala de externalizare IT va cre?te in urmatorii doi ani pana la un grad de penetrare de 20-30%, fata de aproximativ 10% cat este in prezent, a anuntat, joi, compania de servicii si consultanta IT OSF Global Services.

Potrivit sursei citatate, o mare parte a cererii pe piata de externalizare IT va proveni de la intreprinderile mici si mijlocii, care incep sa inteleaga beneficiile obtinute de pe urma dispunerii de personal calificat si know-how valoros in departamentul IT, fie el extern sau intern, precum si in urma reducerii costurilor.

OSF Global Services, noua denumire a companiei romano-canadiene Outsourcing Factory, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ doua milioane de euro, dupa ce anul trecut a inregistrat 1,25 milioane euro.

Conform reprezentantilor companiei aceast crestere este sustinuta de potentialul tot mai mare al pietei de externalizare a serviciilor IT datorat nevoii companiilor de a scadea costurile cu infrastructura si administrarea departamentelor IT. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#servicii, # IT, # companie. departamente , #Stiri Internet