Pierderile Panasonic s-ar putea ridica la 3,9 miliarde dolari

Luni, 02 Februarie 2009, ora 11:25
1631 citiri
Pierderile Panasonic s-ar putea ridica la 3,9 miliarde dolari

Compania nipona Panasonic Corp ar putea afisa pierderi anuale nete de 3,9 miliarde dolari, a declarat astazi o sursa familiara situatiei, in contextul in care producatorul de electronice se confrunta cu scaderea cererii si cresterea costurilor, relateaza Reuters.

Dupa ce compania ar anunta pierderi nete, pentru prima data in ultimii sase ani, Sony, Hitachi si alti rivali niponi ar putea trage semnale de alarma asemanatoare asupra rezultatelor financiare, pe o piata afectata de recesiune si aprecierea yenului, care a dus la diminuarea castigurilor din exporturi.

Sursa, care a dorit sa ramana sub anonimat din cauza ca informatia nu este inca publica, a confirmat un raport publicat de cotidianul Yomiuri, conform caruia compania s-ar confrunta cu pierderi de 350 miliarde yeni in anul fiscal care se va incheia in martie.

Panasonic estimase in noiembrie un profit net de 30 miliarde yeni, in coborare fata de prognoza anterioara de 310 miliarde yeni. Anul trecut, grupul a avut un profit net de 282 miliarde dolari.

De asemenea, cotidianul financiar Nikkei a scris ca profitul operational al Panasonic ar putea scadea cu aproximativ 90%, la 70 miliarde yeni anul acesta. In noiembrie, compania estimase un profit operational de 340 miliarde yeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#panasonic, #sony, #profit, #yeni, #dolari, #castiguri, #companie , #Stiri Internet