Platforma WordPress a avut probleme tehnice, 10 mil de bloguri afectate

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 13:08
1179 citiri
Platforma WordPress a avut probleme tehnice, 10 mil de bloguri afectate

Circa 10 milioane de bloguri gazduite pe platforma WordPress.com au fost nefunctionale, timp de doua ore, pe 18 februarie, dupa in urma unei probleme de natura tehnica, informeaza BBC News Online.

Reprezentantii WordPress.com au precizat ca problema a fost cauzata de schimbarea unui router principal la unul dintre providerii sai de centre de date, ceea ce a condus la disfunctionalitati ale site-ului, informeaza Mediafax.

Compania a estimat ca, pe parcursul penei respective, blogosfera a pierdut circa 5,5 milioane de vizualizari de pagini.

Fondatorul WordPress.com, Matt Mullenweg, a declarat ca incidentul a fost, pentru firma sa, "cel mai grav din ultimii patru ani".

"Stiu ca utilizatorilor le-a displacut la fel de mult situatia ca si noua, intreaga echipa a lucrat sustinut pentru a incerca sa refaca accesul la bloguri cat mai curand posibil", a spus el.

"Sper ca va dura mai mult de patru ani pana ce vom avea din nou o problema similara", a spus Mullenweg.

Pe blogul companiei, el a mentionat ca securitatea nu este o problema si ca platforma nu a fost tinta unui atac.

"Toate datele utilizatorilor sunt in siguranta, doar ca nu vi le-am putut furniza", a scris el.

Mullenweg a precizat ca compania va face cercetari pentru a descoperi ce s-a intamplat si pentru a-si putea realiza un plan mai bun de reactie in cazul aparitiei de noi probleme similare.

Reactia utilizatorilor platformei WordPress.com nu a fost una dura, cei care au publicat comentarii pe blogul companiei mentionand ca au inteles ce se intampla si au apreciat eforturile lui Mullenweg de a incerca sa tina la curent utilizatorii platformei cu evolutia situatiei.

Conform companiei de cercetare Quantcast, peste 230 de milioane de persoane viziteaza unul sau mai multe bloguri gazduite pe platforma WordPress.com in fiecare luna.

#platforma, #wordpress, #bloguri, #vizulizari , #Stiri Internet