Portofoliul 2Parale a migrat pe platforma globala 2Performant.com in urma unei investitii de peste 300.000 euro

Joi, 18 August 2016, ora 14:08
1380 citiri
Portofoliul 2Parale a migrat pe platforma globala 2Performant.com in urma unei investitii de peste 300.000 euro

Ecosistemul de peste 50.000 de useri care genereaza lunar peste 50.000 vanzari online si 5 milioane de clickuri a fost mutat cu downtime zero, platforma inregistrand continuu tot traficul si toate tranzactiile.

Incepand cu data de 6 august 2016, toata activitatea 2Performant se desfasoara pe noua platforma, indiferent de tara sau moneda in care opereaza partenerii. Aceasta schimbare presupune un upgrade semnificativ al platformei din punct de vedere al functionalitatilor si serviciilor oferite, cu o investitie totala care se ridica la aproximativ 300.000 de euro.

Investitia a fost directionata in dezvoltarea tehnologiei proprietare, proces care a durat aproximativ 18 luni. Tehnologia care sta la baza platformei 2Performant este construita in Ruby on Rails, AngularJS, MongoDB, MySQL si este gazduita pe infrastructura Amazon Web Services.

Intreg portofoliul de 500 de advertiseri si 49.000 de afiliati al retelei de afiliere a fost mutat fara alte actiuni sau eforturi suplimentare din partea acestora.

Ce inseamna pentru piata din Romania trecerea la 2Performant

Dupa 8 ani de existenta, reteaua de afiliere are o platforma noua, moderna, adaptata pentru mobil, scalabila, care ofera o experienta superioara de utilizare si care functioneaza in regim self-service.

Pentru advertiseri (magazinele online), noua platforma inseamna:

  • - acces la afiliati internationali in cazul business-urilor care functioneaza si in afara Romaniei, ceea ce presupune posibilitatea de a atrage mai usor vanzari online in regiune
  • - posibilitatea de a lansa singuri un program de performance marketing in maximum 20 de minute, dupa modelul publicitatii platite la Google sau Facebook
  • - acces la facturi direct din contul de advertiser
  • - un sistem de statistici complete si usor de inteles, pentru a lua decizii cat mai informate in legatura cu programul lor si a avea 100% control pe bugete
  • - optiunea de a dezvolta un program complet de marketing bazat pe performanta prin intermediul Edge, agentie full-service de performance marketing, parte din grupul 2Performant Network

Pentru afiliati, trecerea la 2Performant aduce:

  • - accesul la numeroase magazine online internationale
  • - posibilitatea de a primi instantaneu in cont comisioanele aprobate prin intermediul programelor de afiliere prepaid
  • - retragerea mai simpla a comisioanelor si diminuarea birocratiei
  • - afisarea timpului de plata a comisioanelor pentru fiecare advertiser activ

Printre alte facilitati pe care le ofera 2Performant se numara si posibilitatea de a lucra cu peste 30 de monede diferite, precum si de a scala foarte usor in cazul cresterilor semnificative de trafic reprezentate de evenimente ca Black Friday, de exemplu.

"Dupa 8 ani in care putem spune ca am contribuit la cresterea pietei de e-commerce din Romania, a venit momentul sa facem urmatorul pas si sa trecem astfel la un brand global si o platforma moderna.

Provocarea tehnica de a uni doua platforme de marketing diferite (2Parale si 2Performant) fara a opri activitatea nici uneia dintre ele a fost foarte mare - vreau sa multumesc in special echipei tehnice care s-a achitat de aceasta sarcina la un nivel remarcabil, cu un efort sustinut de 18 luni, dar si echipei operationale care a sustinut permanent relatia cu toti userii pe parcursul acestei schimbari.

Ne bucuram foarte mult sa putem prezenta acum o platforma care ne va permite in curand sa testam afilierea pe orice piata de pe glob, fara alte bariere sau intermediari si ma bucur ca multi dintre partenerii nostri au primit foarte bine noua platforma si au inceput deja sa profite de noile optiuni existente.

De exemplu, Vola, unul dintre cei mai importanti clienti ai nostri, a trecut deja la plata saptamanala a comisioanelor catre afiliati imediat dupa migrare", a declarat Dorin Boerescu, CEO 2Performant Network.

Pentru anul 2016, compania 2Performant Network vizeaza in primul rand consolidarea business-ului pe pietele din Romania si Bulgaria, unde estimeaza o crestere de pana la 40%, si apoi in Polonia si Croatia. In acest context, cifra de afaceri estimata pentru 2016 se ridica la 12 milioane de lei.

Ce a insemnat 2Parale in 8 ani de activitate pe piata din Romania

In cei 8 ani de activitate, 2Parale a intermediat 1,77 de milioane de tranzactii online in valoare totala de 328 de milioane de lei si a generat un trafic de 197 de milioane de click-uri in magazinele online ale advertiserilor parte din retea.

Valoarea totala a comisioanelor primite de afiliatii 2Parale pana acum este de peste 18 milioane de lei. Cel mai mare comision inregistrat vreodata de un afiliat 2Parale s-a ridicat la 3,857 de lei. Acesta a corespuns celei mai mari tranzactii online intermediate de 2Parale: 29 de calculatoare in valoare totala de aproximativ 39.000 de lei.

Reteaua si-a rasplatit de-a lungul timpului cei peste 49.000 de afiliati cu premii in valoare de peste 162.000 de lei in cadrul challenge-urilor organizate si a dublat 77 de comisioane-record in valoare de peste 50.000 de lei.

2Performant Network S.A.

2Performant Network S.A. este o companie de performance marketing din Romania, care include 2Performant, platforma de afiliere disponibila in Europa Centrala si de Est, si Edge, agentie full-service de performance marketing.

2Performant inseamna in prezent o retea de peste 50.000 de afiliati si peste 550 de advertiseri (magazine online).

Printre clientii actuali 2Performant si Edge se numara: Avon, Elefant.ro, Vola, Cel.ro, evoMAG, Orange, Nemira, Noriel, Vodafone, Regina Maria, Provident, Answear, Viva Credit, Libris, Zoot etc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#2Parale 2 Performant, #marketing afiliat 2 Performant , #Stiri Internet