Povestea angajatului care a costat Google 130 de milioane de lire sterline

Sambata, 30 Ianuarie 2016, ora 12:39
1065 citiri
Povestea angajatului care a costat Google 130 de milioane de lire sterline
Foto: Arhiva Ziare.com

Barney Jones, in varsta de 37 de ani, un fost director de vanzari, este cel care a alertat guvernul britanic cu privire la evaziunea fiscala practicata de Google in aceasta tara. Actiunile sale au adus un plus de 130 de milioane de lire sterline in trezoreria britanica.

Jones a ajutat la demascarea modului in care Google evita sa plateasca taxe in Marea Britanie. El a inmanat anchetatorilor mii de mailuri care au dezvaluit mecanismul prin care gigantul IT evita plata taxelor in regat, scrie The Independent.

Google trebuie sa plateasca taxe restante de 130 milioane de lire sterline, in Marea Britanie

El sustine ca Marea Britanie trebuie sa creeze mecanisme de incurajate pentru ca oamenii sa dezvaluie felul in care multinationalele evita sa plateasca taxe. Apelul sau vine in conditiile in care Comisia Europeana a fost solicitata sa investigheze intelegeri controversate cu companiile multinationale privind taxele.

Jones admite ca, acum 3 ani, cand a dezvaluit continutul ...citeste mai departe despre "Povestea angajatului care a costat Google 130 de milioane de lire sterline" pe Ziare.com

#Google evaziune Marea Britanie, #Google taxe Marea Britanie , #Stiri Internet