Presedintele Germaniei: Comentariile anonime de pe Internet ar trebui interzise

Sambata, 15 Aprilie 2017, ora 12:45
2896 citiri

Presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, crede ca ar trebui sa fie interzis anonimatul pe Internet.

Acesta sustine ca ar fi de acord cu o initiativa care sa interzica comentariile anonime de pe Internet, ca un efort pentru a promova discutiile democratice si pentru a reduce instigarea la ura, arata Euronews.

Presedintele german considera ca folosindu-se de anonimat unele persoane ajung sa le hartuiasca pe altele si sa promoveze discursuri pline de ura.

"Comunicarea anonima favorizeaza derapajele verbale in cazul unor persoane", sustine Frank-Walter Steinmeier, intr-un interviu, adaugand ca unii comentatori anonimi si-au pierdut orice control.

Steinmeier, care a fost si el tinta unor "mesaje ingrozitoare", spune ca "distanta dintre extreme s-a redus considerabil" si ca "a devenit de neconceput ca celalalt sa aiba dreptate".

Comentariul presedintelui vine dupa ce Guvernul Germaniei a aprobat saptamana trecuta un proiect prin care retelele de socializare ar urma sa fie amendate cu pana la 50 de milioane de euro daca nu elimina rapid discursurile ce instiga la ura.

Proiectul de lege a fost criticat in Germania pentru faptul ca ar pune in pericol libertatea de exprimare. Criticii spun ca acest proiect ofera companiilor private, nu instantelor, ultimul cuvant cu privire la ceea ce este ilegal intr-un discurs.

Conform proiectului, retelele de socializare au la dispozitie 24 de ore pentru a sterge sau a bloca continutul considerat neconform. Acelasi proiect autorizeaza instantele sa ceara retelelor sa dezvaluie identitatea celor care posteaza astfel de mesaje pe Internet.

Germania nu este singura tara europeana care ia masuri in acest sens. Dupa atacul de pe podul Westminster, Marea Britanie a cerut companiilor tehnologice sa depuna mai multe eforturi pentru a oferi acces politiei la comunicarea de pe smartphone-uri si sa restrictioneze continutul extremist de pe Google sau alte site-uri, precum YouTube. ...citeste mai departe despre "Presedintele Germaniei: Comentariile anonime de pe Internet ar trebui interzise" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presedinte Germania anominat Internet, #presedinte Germania anominat Internet interzis , #Stiri Internet