Primele review-uri ale Samsung Galaxy Z Flip - puncte forte si puncte slabe

Vineri, 21 Februarie 2020, ora 07:38
1268 citiri
Primele review-uri ale Samsung Galaxy Z Flip - puncte forte si puncte slabe
Foto: Samsung

Samsung a lansat de curand Galaxy Z Flip, care atrage atentia gratie ecranului care se pliaza ca si cand ar fi un telefon cu clapeta. Dar oare merita sa investesti in acest gadget?

Trebuie sa va amintim ca dispozitivul vine la scurt timp dupa ce Fold, prima incercare a Samsung de a face un smartphone pliabil, a avut parte de probleme tehnice serioase, care au dus la intarzierea cu mai multe luni a intrarii pe piata a telefonului de 2.000 de euro.

Dar iata ca Z Flip pare a fi o optiune mai viabila pentru un smartphone pliabil. In primul rand, Z Flip foloseste un mecanism diferit de pliere, care aminteste mai degraba de telefoanele cu clapeta. In al doilea rand, nu este un varf de gama si nu are specificatii de top, de unde si pretul mai mic.

Samsung Galaxy Z Flip - specificatii

Pe hartie, lucrurile sunt promitatoare. Ecranul AMOLED de 6,7 inch este acoperit cu UTG (Ultra Thin Glass), ceea ce ar trebui sa-l faca mai rezistent la zgarieturile superficiale (cum ar fi cele cu cheia din buzunar).

Pe exterior, exista un ecran secundar, de doar 1,1 inch, doar pentru strictul necesar - precum afisarea notificarilor.

Telefonul are doua camere foto de 12MP, iar bateria are o capacitate de 3.300 mAh. Viteza de incarcare a acesteia este limitata la 15W. Procesorul din dotare este Snapdragon 855+, care nu este nici cel mai nou, nici cel mai puternic. Are conexiune 4G, 8GB memorie RAM si 256GB spatiu de stocare.

Galaxy Z Flip este disponibil in variantele negru, mov si auriu, pretul la liber fiind de 7.000 de lei (fata de 9.500 de lei, cat costa Flip).

Samsung Galaxy Z Flip - review-uri

Review-urile presei de specialitate s-au concentrat pe imbunatatirea mecanismului de pliere comparativ cu Fold si pe dimensiunile reduse (cand este pliat, acesta incape cu usurinta in buzunar). Pe de alta parte, nu este pe cat de durabil ne-am astepta sa fie la acest pret si nici specificatiile nu sunt de top.

PC Magazine i-a acordat trei stele dintr-un total de cinci, concluzia recenziei fiind ca "este primul smartphone pliabil care chiar functioneaza, dar costa prea mult pentru ce ofera si e prea fragil, asa ca este mai degraba un accesoriu scump decat un succes la scara larga".

Ca puncte forte, publicatia mentioneaza ca forma de "L" este utila atunci cand faci poze si ca telefonul functioneaza bine, la modul general. Totusi, nu merita sa dai atat de multi bani pe el - simplul fapt ca este pliabil nu justifica pretul piperat.

TechRadar sustine ca Gala ...citeste mai departe despre "Primele review-uri ale Samsung Galaxy Z Flip - puncte forte si puncte slabe" pe Ziare.com

#samsung galaxy z flip, #samsung galaxy z flip review , #Stiri Internet