Profitul Dell, afectat de scaderea cotei de piata

Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 14:25
1863 citiri
Profitul Dell, afectat de scaderea cotei de piata

Dell Inc., cel de-al treilea producator de calculatoare personale din lume, a afisat in al treilea trimestru rezultate sub estimarile analistilor, dupa ce a inregistrat o scadere a cotei de piata si in contextul in care costurile mai mari cu componentele au redus profitul, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Profitul net din al treilea trimestru a scazut cu 54% la 337 milioane dolari, sau 17 centi/actiune, de la 727 milioane dolari, sau 37 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania.

Vanzarile au scazut cu 15%, la 12,9 miliarde dolari.

Analistii consultati de Bloomberg prevedeau, in medie, un profit net de 27 centi/actiune si vanzari de 13,1 miliarde dolari.

Directorul executiv Michael Dell se concentreaza asupra majorarii profiturilor, in detrimentul cresterii cotei de piata, si mizeaza pe o tendinta de reinnoire a sistemelor, anul viitor, pentru cresterea cererii.

Dell a pierdut cea de-a doua pozitie la nivel mondial in perioada de cumparaturi de la inceperea scolii, desi declinul livrarilor nu a fost la fel de mare ca in trimestrul precedent.

Marja bruta a grupului Dell, ce reprezinta procentul vanzarilor dupa excluderea costurilor de productie, a fost de 17,3%, sub estimarile unor analisti.

"Principalele probleme pentru investitori sunt marja bruta si daca revenirea pietei computerelor personale din al treilea trimestru este sustenabila sau a beneficiat de elemente exceptionale", a declarat Toni Sacconaghi, analist in cadrul Sanford C. Bernstein & Co.

Profiturile au mai fost afectate si de ieftinirea memoriilor si monitoarelor cu cristale lichide, a precizat directorul financiar, Brian Gladden.

Excluzand aceste costuri, marja bruta ajustata a fost de 18,3%.

Dell a pierdut cota de piata in sectorul calculatoarelor personale deoarece cea mai mare parte a cresterii pietei a fost in sectorul de consum, ce reprezinta numai 20% din vanzarile Dell.

"Doar prin structura grupului, pierdem cota de piata", a declarat Gladden. 

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#profit, # dell, # scadere, # cota, # de, # piata , #Stiri Internet