Profitul eBay a scazut cu o treime

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 13:10
1314 citiri
Profitul eBay a scazut cu o treime

Grupul american de licitatii online eBay a afisat un profit net de 350 milioane dolari pentru al treilea trimestru, in scadere cu 29% fata de aceeasi perioada din 2008, declinul fiind insa usor mai mic decat se estima, gratie afacerilor peste asteptari, potrivit AFP, transmite NewsIn.

Este al patrulea trimestru la rand in care eBay inregistreaza o scadere a profitului.

Piata a sanctionat grupul eBay, actiunile sale depreciindu-se cu 7,1% in schimburile electronice de dupa inchiderea bursei din New York.

Profitul pe actiune a fost de 38 de centi, usor peste media estimarilor, de 37 de centi, si mai mare decat nivelul estimat de conducerea eBay in urma cu trei luni, de 34-36 centi.

Cifra de afaceri a grupului american eBay a crescut cu 6%, la 2,238 miliarde dolari, nivel peste asteptari.

Totusi, veniturile detaliate arata o erodare a activitatii de baza a eBay, respectiv distributia, segment pe care incasarile trimestriale au scazut cu 1%, la 1,4 miliarde dolari.

Grupul a pus scaderea pe seama aprecierii dolarului in acest interval, fara care veniturile ar fi urcat cu 4%.

Activitatea de plati - PayPal - a inregistrat o crestere a veniturilor cu 15%, la 688,1 milioane dolari, in timp ce divizia de telefonie pe internet, Skype, de care eBay se va desparti pana la finalul acestui an, a generat venituri de 185,2 milioane dolari, in crestere cu 29%.

#profit, #ebay, #actiuni, #licitatii, #online , #Stiri Internet