Profitul Whirlpool s-a dublat in trimestrul IV

Marti, 02 Februarie 2010, ora 18:12
1179 citiri
Profitul Whirlpool s-a dublat in trimestrul IV

Whirlpool Corp. a anuntat ca profitul sau net din al patrulea trimestru a crescut de peste doua ori, la 95 milioane dolari, in contextul in care vanzarile au revenit in America de Nord, iar marja s-a ameliorat, pe fondul reducerii costurilor, relateaza Wall Street Journal, preluat de NewsIn.

Whirlpool a afisat un profit net de 95 milioane dolari, respectiv 1,24 dolari/actiune, fata de 44 milioane dolari, sau 60 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Ultimele rezultate includ cheltuieli legale de 40 centi/actiune, iar veniturile au crescut cu 13% la 4,86 miliarde dolari.

Analistii prevedeau, in medie, un profit de 1,32 dolari/actiune si venituri de 4,44 miliarde dolari.

Rezultatele au fost sub estimarile analistilor, iar grupul a prevazut pentru 2010 castiguri de 6,50-7 dolari/actiune, in contextul in care analistii estimeaza castiguri de 6,45 dolari/actiune.

Marja bruta a avansat de la 11% la 14,1%.

Directorul executiv, Jeff Fettig, a declarat ca, in pofida faptului ca grupul intampina in continuare dificultati in pietele dezvoltate, Whirlpool ar putea avea in 2010 oportunitati de crestere, datorita reducerilor de costuri, diversitatii portofoliului de produse si accentul asupra inovarii produselor.

Compania a realizat reduceri drastice de costuri pentru a-si proteja rezultatele in acest an, prin inchideri de fabrici si inghetari salariale, in contextul in care consumatorii au amanat achizitiile de produse electronice pe perioada crizei.

Desi nu estimeaza noi masuri drastice, compania a anuntat ca va controla o serie de costuri mai mici, atat timp cat cererea ramane volatila si nesigura.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Whirlpool, # profit, # produse electronice, # vanzari , #Stiri Internet