Publicatia Newsweek, devenita exclusiv digitala in ianuarie, a fost scoasa la vanzare

Joi, 30 Mai 2013, ora 11:56
900 citiri
Publicatia Newsweek, devenita exclusiv digitala in ianuarie, a fost scoasa la vanzare

Saptamanalul american Newsweek, a carui ultima editie tiparita a aparut pe piata pe 31 decembrie 2012, devenind apoi o publicatie exclusiv digitala, a fost scos la vanzare, a confirmat, miercuri, Barry Diller, CEO al IAC, care detine revista.

Potrivit AFP, informatia privind vanzarea saptamanalului a aparut intr-un mesaj intern al companiei, fiind confirmata miercuri seara de Diller.

Stirea despre scoaterea la vanzare a Newsweek, care a fuzionat in 2010 cu site-ul de informatii The Daily Beast, a aparut de mai mult timp in Variety.

Diller a spus, miercuri seara, ca "i-ar placea" sa vanda Newsweek, explicand: "Vreau sa ma concentrez pe The Daily Beast, pentru ca eu cred ca The Daily Beast are un potential de viitor nelimitat si de aici trebuie sa pornim".

Site-ul The Daily Beast a fost lansat in urma cu patru ani. Dupa doi ani, business-ul The Daily Beast a fost unit cu legendara revista Newsweek - pe care The Washington Post Company a vandut-o, in 2010, miliardarului american Sidney Harman, pentru suma de 1 dolar.

Fondat in 1933, de un fost jurnalist al publicatiei Time, si preluat de Washington Post in 1961, saptamanalul Newsweek este un nume de marca al presei americane. Insa, in cei doi ani care au precedat deciziei de a elimina versiunea sa tiparita, Newsweek a inregistrat pierderi de 70 de milioane de dolari.

In iulie 2012, grupul de internet american IAC, controlat de familia Harman, a anuntat preluarea controlului asupra companiei The Newsweek Daily Beast, formata in 2010. La momentul respectiv, Barry Diller, CEO al IAC, a spus ca grupul sau studiaza noi optiuni in ceea ce priveste controlul companiei Newsweek/Daily Beast, dupa ce coproprietarul acesteia, familia Harman, a decis sa-si limiteze investitiile, fara a-si ceda actiunile. Diller a precizat ca familia Harman a ales sa faca acest lucru dupa decesul, cu un an inainte, al magnatului media Sidney Harman.

Pe 31 decembrie 2012 a fost publicata ultima editie tiparita a Newsweek, iar din ianuarie saptamanalul a devenit exclusiv online.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzare Newsweek, #acces online platit Newsweek , #Stiri Internet