Putin a atacat si cibernetic Ucraina: Hackerii au infectat cu un virus unitatile de artilerie timp de 2 ani

Joi, 22 Decembrie 2016, ora 10:00
2231 citiri
Putin a atacat si cibernetic Ucraina: Hackerii au infectat cu un virus unitatile de artilerie timp de 2 ani
Foto: Arhiva Kremlin

Un grup de hackeri cu legaturi cu Guvernul de la Moscova si cu atacurile informatice vizand Partidul Democrat american ar fi folosit un virus instalat pe dispozitive Android pentru a urmari si viza unitati de artilerie ucrainene.

Activitatea de hacking ar fi avut loc de la sfarsitul anului 2014 pana in 2016, inclusiv, arata un raport al firmei de securitate cibernetica CrowdStrike, citat de Reuters.

Virusul a interceptat comunicatiile si o serie de date privind pozitia de la dispozitivele infectate, informatii care probabil ca au fost folosite pentru atacuri vizand artileria, in sustinerea separatistilor pro-rusi din estul Ucrainei.

Virusul folosit in cazul unitatilor de artilerie ucrainene este o varianta a celui din atacurile asupra Partidului Democrat, a explicat cofondatorul Dmitri Alperovici, intr-un interviu.

Aceasta legatura, pe langa pierderile mari suferite de tipul de unitati de artilerie ucrainene vizat de hackeri, sugereaza ca hackerii rusi sunt ...citeste mai departe despre "Putin a atacat si cibernetic Ucraina: Hackerii au infectat cu un virus unitatile de artilerie timp de 2 ani" pe Ziare.com

#Putin hackeri Ucraina , #Stiri Internet