Quartz lauda Romania: Una dintre cele mai sarace tari din UE, urmatorul hub al startup-urilor

Marti, 23 August 2016, ora 19:58
849 citiri
Quartz lauda Romania: Una dintre cele mai sarace tari din UE, urmatorul hub al startup-urilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania are un mare potential in ceea ce priveste industria IT si ar putea deveni un hub pentru startup-uri la nivel european.

Cel putin asa titreaza publicatia Quartz, care face o analiza a pietei IT din tara noastra.

"Gratie culturii sale unice, a istoriei, a sistemului educational si infrastructurii, capitala acestei tari, Bucurestiul, a produs o noua generatie de antreprenori din domeniul tehnologic care spera sa puna natiunea pe harta startup-urilor. Cunoscut odinioara ca 'micul Paris', orasul poate fi inclus acum in zona centrelor de tip 'Silicon Valley'", se arata in articolul citat.

Quartz aminteste ca Romania a intrat in Uniunea Europeana in 2007, iar acum este economia cu a doua cea mai mare crestere, dupa Irlanda, din randul statelor membre UE.

"Iar pentru ca are multi specialisti in IT, salarii mici si costuri operationale reduse, comparativ cu alte tari, Romania a devenit atractiva pentru multinationale care ofera servicii de outsourcing (externalizare - ...citeste mai departe despre "Quartz lauda Romania: Una dintre cele mai sarace tari din UE, urmatorul hub al startup-urilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presa straina industrie IT Romania, #Quartz IT Romania, #industrie IT Romania , #Stiri Internet