Razboiul gigantilor IT: Microsoft si Yahoo se aliaza impotriva Google

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 19:29
1289 citiri
Razboiul gigantilor IT: Microsoft si Yahoo se aliaza impotriva Google

Microsoft, Yahoo si AOL au incheiat un parteneriat pentru a contracara avansaul inregistrat de Google si Facebook pe piata publicitatii.

In urma aliantei incheiate miercuri, fiecare dintre cele trei companii de IT, Microsoft, Yahoo si AOL vor putea vinde la comun bannerele grafice cunoscute sub denumirea de "ads-uri", incepand cu 2012, arata Reuters.

Acestea sunt anunturi care apar pe paginile principale ale mai multor situri si atrag interesul campaniilor de marketing.

Rik van der Kooi, vicepresedinte in cadrul Microsoft Advertising Business Group, a caracterizat parteneriatul ca fiind "o crestere a nivelul apei (flux) care inalta toate barcile".

Acesta a tinut sa precizeze ca "nu afectam concurenta in niciun fel".

Atat Facebook, cat si Google se asteapta ca in 2011 cotele lor pe piata publicitatii online din Statele Unite sa creasca cu 9,3%, respectiv 16,3%, in timp ce AOL, Microsoft si Yahoo ar putea pierde teren, potrivit firmei eMarketer.

Van der Kooi a mai adaugat ca "orice alt jucator din industrie e liber sa se alature aliantei" si a precizat ca invitatia nu se adreseaza nimanui in particular.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alianta Microsoft Yahoo Aol, #alianta Microsoft Yahoo , #Stiri Internet