Razboiul invizibil din spatiul cibernetic al planetei

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 13:45
1175 citiri
Razboiul invizibil din spatiul cibernetic al planetei

Brazilia a gazduit recent prima Conferinta Mondiala a Internetului, NETmundial. 800 participanti din cele mai reprezentative tari ale planetei si-au propus sa stabileasca un program comun pentru e-guvernarea spatiului cibernetic, dar au fost departe sa ajunga la un consens.

Multi reprezentanti ai guvernelor considera o datorie a lor sa-si apere dreptul de a controla dupa placul si interesul propriu activitatile cibernetice din spatiul national si nu vor sa tina seama de faptul ca proprietatile virtuale ale Internetului sfideaza spatiile geografice si infrastructura fizica a juristictiei internationale, noteaza Project Syndicate.

Fiecare se teme de fiecare

Tuturor le e teama ca nu cumva controlul asupra spatiului virtual sa aiba efecte teritoriale si chiar extrateritoriale in intregul lor spatiu fizic. Teama cea mai mare a guvernelor priveste ciber-spionajul, care poate scapa usor de sub control in cazul cand intregul mecanism virtual se afla in mana unor persoane ...citeste mai departe despre "Razboiul invizibil din spatiul cibernetic al planetei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#internet spatiu cibernetic, #internet spatiu virtual, #NETmundial consens , #Stiri Internet