Resursele Umane: cel mai disputat domeniu in cadrul InteractivMyJob

Marti, 16 Octombrie 2007, ora 18:31
1567 citiri
Resursele Umane: cel mai disputat domeniu in cadrul InteractivMyJob

Dezvoltarea pietei fortei de munca din Romania a generat un interes crescut pentru domeniul resurselor umane, companiile fiind din ce in ce mai interesate de managementul capitalului uman iar candidatii fiind din ce in ce mai atrasi de o cariera in acest domeniu.

Cel mai disputat domeniu de activitate intre candidatii participanti la primele trei saptamani ale InteractivMyJob este cel al Resurselor Umane, cu un numar de aproape 3.800 de aplicari pentru cele doar 112 pozitii oferite de cele 127 de companii inscrise in aceasta categorie (un raport de 33.8 candidati pentru fiecare pozitie disponibila).

Un alt domeniu cu o concurenta acerba este cel de Publicitate/PR (16.5 candidati pentru fiecare pozitie disponibila), in cadrul acestuia existand aproape 1.400 de aplicari pentru cele 85 de pozitii publicate de cele 81 de companii inscrise in cadrul Targului Online de Joburi al MyJob.ro.

Domeniul Banci/Finante ramane in continuare cea mai atractiva industrie pentru candidatii InteractivMyJob, acestia trimitand aproape 4.350 de aplicari pentru cele 433 de pozitii disponibile in aceasta industrie (un raport de 10 candidati pentru fiecare pozitie disponibila in acest domeniu de activitate).

La polul opus, doar 1.078 de aplicanti s-au aratat interesati de cele peste 680 de oferte de munca publicate in cadrul InteractivMyJob de cele peste 250 de companii din domeniul IT. Cu un raport de 1.6 candidati pentru fiecare pozitie disponibila din cadrul Targului Online de Joburi al MyJob.ro, domeniul IT este unul dintre cele mai putin interesante domenii pentru candidati, fiind depasit doar de domeniul Arhitectura/Constructii cu un raport de 1.2 candidati pentru fiecare pozitie disponibila (306 aplicari la 259 de pozitii oferite).

"Datorita implicarii active si in numar mare, atat a candidatilor (25.000 de aplicari), cat si a companiilor (725 de companii inscrise), InteractivMyJob ofera o imagine concreta si la zi a provocarilor cu care se confrunta piata locurilor de munca din Romania," declara Mariana Frincu, Project Manager MyJob.ro.

"Prin intermediul Targului Online de Joburi, companiile isi pot face o idee exacta despre discrepantele existente in anumite domenii de activitate, unde atractia si retentia de personal calificat devin astfel extrem de importante. In acelasi mod, candidatii au o imagine concreta si corecta despre domeniile cele mai atractive si mai competitive de pe piata fortei de munca," mai spune Mariana Frincu.

Targul Online de Joburi InteractivMyJob a inceput pe data de 24 septembrie si dureaza pana pe data de 31 octombrie, acoperind la maxim perioada cea mai fierbinte a pietei de recrutare din Romania. La Targul Online de Joburi organizat de MyJob.ro participa companii si candidati din intreaga tara, iar angajatorii se pot inscrie la Targ pe intreaga perioada de desfasurare a acestuia.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.