Robot vs. om: Campionul mondial la GO a fost invins de un calculator

Joi, 25 Mai 2017, ora 17:54
1004 citiri
Robot vs. om: Campionul mondial la GO a fost invins de un calculator
Foto: Captura video YouTube

AlphaGo, un program de inteligenta artificiala creat de compania DeepMind, care apartine Google, a reusit sa invinga la Go pe jucatorul numarul 1 din lume, Ke Jie. O astfel de performanta a mai reusit si in urma cu un an, in fata unui jucator din Coreea de Sud.

Potrivit fondatorului companiei DeepMind, Demis Hassabis, invinsul, Ke Jie, a jucat "perfect" si a facut ca AlphaGo sa-si depaseasca limitele, arata BBC.

Dupa infrangere, Ke Jie a spus reporterilor: "Sunt un pic trist, simt un pic de regret, pentru ca cred ca am jucat destul de bine".

Go este considerat unul dintre cele mai complexe jocuri din lume, fiind si pentru calculatoare mai provocatator decat sahul, de exemplu. Originar din China, jocul Go, vechi de 2.500 de ani, se bucura in continuare de popularitate la nivel mondial.

Pana acum, acesta era o adevarata provocare pentru inteligenta artificiala, date fiind nenumaratele pozitii posibile pe tabla de joc. Practic, posibilitatile de mutare sunt mai multe decat atomii din Univers, a explicat Demis Hassabis.

AlphaGo a ajuns la aceasta performanta studiind meciuri mai vechi si jucand de mii de ori singur, impotriva sa.

Tinta finala a acestor partide este de a face ca inteligenta artificiala sa poata fi folosita in medicina si stiinte.

Cei mai multi specialisti se asteptau ca un astfel de moment, ca inteligenta artificiala sa invinga omul la Go, sa vina abia peste 20 de ani.

Totusi, suntem inca departe de momentul in care un astfel de instrument al inteligentei artificiale, care exceleaza intr-un anumit domeniu, sa fie stralucit in toate domeniile, sa poata rezolva orice problema. ...citeste mai departe despre "Robot vs. om: Campionul mondial la GO a fost invins de un calculator" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#AlphaGo invins nr 1 Go, #AlphaGo invins Ke Jie Go, #inteligenta artificiala performante , #Stiri Internet