Romania cere explicatii: Website impotriva muncitorilor din Europa de Est

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 23:15
1218 citiri
Romania cere explicatii: Website impotriva muncitorilor din Europa de Est

Ministerul Afacerilor Externe solicita autoritatilor olandeze sa ia masuri fata de lansarea de catre partidul PVV din Olanda a unui site cu caracter discriminatoriu la adresa muncitorilor din Europa Centrala si de Est.

Gruparea politica olandeza Partij voor de Vrijheid (Partidul pentru Libertate), sustinatoare a coalitiei de guvernare din Olanda, a lansat o platforma online prin intermediul careia cetatenii pot depune plangeri impotriva imigrantilor romani, bulgari si polonezi. Totodata, site-ul de internet contine o serie de afirmatii discriminatorii si defaimatoare la adresa muncitorilor straini.

"Ministerul Afacerilor Externe a transmis deja instructiuni Ambasadei Romaniei la Haga in vederea efectuarii unor demersuri ferme pe langa autoritatile olandeze pentru a exprima dezacordul puternic cu privire la lansarea de catre partidul PVV din Olanda a unei pagini Internet, avand caracter discriminatoriu la adresa lucratorilor din Europa Centrala si de Est, inclusiv romani".

"Acest demers include si solicitarea ca autoritatile olandeze sa adopte masuri in consecinta, avand in vedere caracterul vadit discriminatoriu, care incalca normele europene in vigoare", se arata intr-un comunicat al MAE.

#Olanda site, #muncitori straini Olanda, #site muncitori straini Olanda , #Stiri Internet