Romania pierde "cursa" pentru televiziunea digitala

Marti, 15 Februarie 2011, ora 16:54
1973 citiri
Romania pierde "cursa" pentru televiziunea digitala

Asociatia pentru Comunicatii Digitale, principalul for independent consacrat promovarii tehnologiilor digitale in Romania, impreuna cu alte companii importante si personalitati din sectorul telecomunicatiilor si al televiziunii, solicita autoritatilor urgentarea procedurilor legislative pentru resuscitarea procesului de trecere la televiziunea digitala.

"Am adresat astazi o scrisoare deschisa Guvernului Romaniei, autoritatilor din domeniu ?i Comisiei Europene, prin care dorim sa tragem un semnal de alarma.

Procesul de tranzitie la televiziunea digitala este blocat, si pe masura ce trece timpul, ne va fi extrem de greu sa ne indeplinim obligatiile asumate in fata organismelor europene si internationale, in ceea ce priveste inchiderea emitatoarelor analogice ?i adoptarea in timp util a cadrului legislativ necesar.

Trecerea la televiziunea digitala este un deziderat de la care autoritatile nu trebuie sa abdice, indiferent de conjunctura in care aceasta se face", declara Mihai Constantin, Presedintele Asociatiei pentru Comunicatii Digitale.

In scrisoarea deschisa adresata autoritatilor, Asociatia pentru Comunicatii Digitale atrage atentia ca Romania a ramas in urma in cursa procesului de digitalizare.

Asociatia solicita revizuirea ?i aprobarea Strategiei de Tranzitie la Televiziunea Digitala, pana la finalul primului trimestru al anului 2011, care trebuie sa stabileasca 2013 ca data limita pentru finalizarea acestui proces, precum ?i crearea unui cadru care sa asigure un proces bazat pe competitie si transparenta, neutru din punctul de vedere al tehnologiei ?i platformei, in concordanta cu recomandarile CE.

#romania, #televiziunea digitala, #sectorul telecomunicatiilor , #Stiri Internet