Romanii se dau mari cunoscatori de IT, dar multi habar n-au ce inseamna "cloud" sau "streaming"

Joi, 16 Iunie 2016, ora 15:09
1124 citiri
Romanii se dau mari cunoscatori de IT, dar multi habar n-au ce inseamna "cloud" sau "streaming"
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii se bat cu caramida-n piept ca iubesc tehnologia, insa le e rusine sa recunoasca faptul ca nu cunosc ce inseamna termeni precum "cloud" sau "streaming" pentru a nu se face de ras in fata colegilor.

"Utilizatorii romani iubesc tehnologia, 61% dintre ei o utilizeaza mai mult decat o faceau acum doi ani, iar 58% dintre ei sunt incantati s-o foloseasca, insa terminologia ii face deseori sa se simta confuzi si nu le ofera o viziune clara asupra felului in care diferite dispozitive si servicii ar trebui sa ii ajute", arata studiul Samsung, publicat joi.

Intrebati cat de bine cunosc termenii noi din tehnologie, 67% dintre romani au declarat ca pretind ca inteleg termenii sau frazele tehnice pe care, de fapt, nu le cunosc, iar 7% dintre ei au raspuns ca fac acest lucru si de cateva ori pe zi.

De cele mai multe ori, romanii pretind ca stiu terminologia pentru a nu parea ridicoli sau ignoranti in fata colegilor (29%). Pe de alta parte, respondentii cu varste cuprinse intre 16 si ...citeste mai departe despre "Romanii se dau mari cunoscatori de IT, dar multi habar n-au ce inseamna "cloud" sau "streaming"" pe Ziare.com

#studiu romani tehnologie, #studiu IT romani, #studiu IT Romania , #Stiri Internet