Rusia a inasprit controlul asupra Internetului

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 11:32
1240 citiri
Rusia a inasprit controlul asupra Internetului

Duma de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, a adoptat marti o serie de legi antiterorism care au ca scop inasprirea controlului asupra blogurilor si sanctiunile pentru "tulburari in masa". Aceste legi vizeaza mai multi opozanti.

Potrivit noilor prevederi legislative, proprietarii blogurilor cu peste 3.000 de vizitatori pe zi au obligatia de a se inregistra la autoritatea pentru controlul mass-media, Roskomnadzor, de a pastra toate datele timp de sase luni, de a verifica autenticitatea informatiilor publicate si de a indica o varsta limita pentru vizitatori, potrivit Mediafax.

Potrivit acestei legi, Roskomnadzor, care a blocat, in luna martie, accesul la mai multe site-uri de informatii critice la adresa Kremlinului, trebuie sa creeze o lista a celor mai populare bloguri.

De asemenea, bloggerii sunt obligati sa se conformeze noilor obligatii in termen de zece zile, in caz contrar riscand sa plateasca amenzi in valoare de pana la 500.000 de ruble (10.000 de euro).

O alta lege adoptata marti dubleaza pedeapsa minima pentru participare la tulburari in masa. Aceasta acuzatie ii vizeaza pe mai multi opozanti rusi, inclusiv pe liderul Frontului de Stanga, Serghei Udaltov.

Astfel, "organizarea unor tulburari in masa" sau participarea la ele pot fi pedepsite cu 5-10 ani de inchisoare si o amenda de pana la 500.000 de ruble.

Legea ofera, de asemenea, mai multe atributii Serviciului federal de securitate din Rusia (FSB, fostul KGB).

#control internet Rusia, #vizitatori bloguri, #legislatie Rusia internet , #Stiri Internet