Rusia neaga acuzatiile privind sustinerea hackerilor care au atacat retele din intreaga lume

Marti, 17 Aprilie 2018, ora 10:30
1018 citiri
Rusia neaga acuzatiile privind sustinerea hackerilor care au atacat retele din intreaga lume
Foto: Arhiva Ziare.com

Acuzatiile privind amenintarile cibernetice venite din partea Rusiei reprezinta un exemplu pentru care politica Marii Britanii fata de Moscova este una imprudenta si provocatoare, sustine ambasada rusa la Londra.

"Consideram aceste acuzatii si speculatii drept exemple clare ale unei politici imprudente, provocatoare si nefondate impotriva Rusiei. Suntem dezamagiti de faptul ca astfel de afirmatii serioase au fost facute publice, fara a fi prezentate dovezi si fara nicio incercare a Marii Britanii de a clarifica situatia cu partea rusa", arata ambasada intr-o declaratie emisa luni si citata de agentia Tass.

"Avand in vedere ca, in ultimele zile, presa britanica, instigata prin declaratii oficiale, a inceput din nou sa exploateze problema amenintarilor cibernetice din Rusia, avem impresia ca publicul britanic este pregatit pentru un atac cibernetic al Marii Britanii impotriva Rusiei", se mai arata in comunicat.

"Rusia nu intentioneaza sa efectueze atacuri cibernetice impotriva Marii Britanii. Ne asteptam ca guvernul britanic sa declare acelasi lucru", a spus ambasada.

Statele Unite si Marea Britanie au acuzat, luni, ca hackerii sustinuti de agentii guvernamentale din Rusia au atacat sisteme cibernetice din intreaga lume, in cadrul unei campanii de spionaj care a vizat institutii, companii, infrastructura esentiala si chiar persoane private. ...citeste mai departe despre "Rusia neaga acuzatiile privind sustinerea hackerilor care au atacat retele din intreaga lume" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia hackeri Marea Britanie , #Stiri Internet