Samsung, Huawei si Google, date in judecata: O companie sustine ca a inventat Internetul mobil

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 12:34
1771 citiri
Samsung, Huawei si Google, date in judecata: O companie sustine ca a inventat Internetul mobil
Foto: site/Unwired Planet

O companie din Nevada, Unwired Planet, sustine ca a inventat Internetul pentru dispozitivele mobile si a chemat in justitie Samsung Electronics, Huawei Technologies si Google, carora le cere plata drepturilor de proprietate intelectuala.

Unwired Planet, care are sediul peste rau de cartierul cazionurilor din Reno, deasupra unui restaurant italian, are doar 16 angajati si niciun produs. Detine insa un portofoliu de peste 2.000 de brevete, majoritatea cumparate de la compania Ericsson, despre care sustine ca sunt "fundamentale pentru comunicatiile mobile", relateaza Bloomberg.

Unwired Planet a dat in judecata Samsung Electronics, Huawei Technologies si Google, iar saptamana viitoare, la Londra, va incepe primul din cele sase procese intentate de compania americana, care vor dura mai mult de un an.

Pentru producatorii de telefoane mobile, procesele nu sunt doar o neplacere. In documentele depuse in justitie de acestia se arata ca Unwired Planet cere plata unor comisioane... citeste mai departe despre "Samsung, Huawei si Google, date in judecata: O companie sustine ca a inventat Internetul mobil" pe Ziare.com

#Unwired Planet inventator internet mobil, #proces Samsung Huawei Google interenet mobil , #Stiri Internet