Sapte moduri controversate in care Facebook iti foloseste datele

Duminica, 09 Februarie 2014, ora 13:00
1209 citiri
Sapte moduri controversate in care Facebook iti foloseste datele

De-a lungul celor zece ani de existenta, Facebook a incercat sa mentina un echilibru intre scopul de baza al retelei de socializare - acela de a le oferi utilizatorilor sai un spatiu privat pentru a discuta - si "hranirea" companiilor cu cat mai multe date personale pentru a putea furniza reclame relevante.

Deseori s-a intamplat ca balanta sa incline in favoarea companiilor, scrie Time.

Ca urmare a incalcarii promisiunilor de confidentialitate, Comisia Federala de Comert a obligat compania americana la evaluari periodice timp de 20 ani.

Acestea sunt sapte dintre cele mai surprinzatoare moduri in care Facebook a folosit datele private ale utilizatorilor, prin intermediul politicilor sale de confidentialitate. Compania a renuntat la unele dintre aceste practici, ca urmare a valurilor de critici starnite.

1. Iti pastra datele pentru totdeauna, chiar si dupa ce paraseai Facebook

La inceput, nu era usor sa iti stergi contul de Facebook. Acesta putea fi dezactivat, dar, pentru ...citeste mai departe despre "Sapte moduri controversate in care Facebook iti foloseste datele" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook date personale, #Facebook confidentialitate, #utilizatori Facebook siguranta, #reclame facebook , #Stiri Internet